Skip navigation.

1+7 2+6 3+5 4+4...

Jadranka Gasparovic (Zagreb) werd opgeleid aan de Musikakademie te Zagreb bij Prof. V. Despalj en zette haar studie voort aan de Musikhochschüle in Köln bij K. Kanngieser. In 1995 behaalde zij haar 'Künstlerische Abschlussprüfung' met onderscheiding en in 1998 het 'Konzertexamen'.

In de periode 1998-2000 verdiepte zij zich intensief in de studie van het kamermuziekrepertoire met het Alban Berg Quartett en A. Longuich.

Al tijdens haar studies nam ze met succes deel aan nationale en internationale wedstrijden. Talrijke prijzen en onderscheidingen vielen haar te beurt: Zagreb, Köln en Scheveningen. Jadranka was achtereenvolgens cello-solo in het Wereld Jeugdorkest en de Junge Deutsche Philharmonie Köln.

Zij verleende haar medewerking aan de Zagreber Philharmoniker, het WDR-Rundfunkorchester Köln,
het European Union Chamber Orchestra en het Neues Rheinisches Kammerorchester.

Als solist vertolkte zij het grote repertoire in radio- en TV opnames met gereputeerde orkesten als het Noordhollands Filharmonisch Orkest, Zagreber Solisten, Rundfunkorchester Kroatien, Zagreber Philharmoniker,
MAV - Synfonieorchester Budapest, Moravska Philharmonie Tsjechië en het Martinu Filharmonisch Orkest.

Top

Hans- Ludwig Becker (Worms) begon zijn cellostudie op 7-jarige leeftijd en studeerde in Hannover, Detmold en Düsseldorf bij K.Georgian en J.Goritzki.

Van 1991 tot 1997 was hij solo cellist aan het Theater Nordhausen te Thüringen.

Sinds 1998 is hij tweede solocellist in het orkest van de Vlaamse Opera.

Hans-Ludwig Becker is lid van het Kandinsky Strijkkwartet. Dit gerenommeerd ensemble voert klassieke en moderne literatuur uit. Daarnaast creëren zijn aan hun opgedragen werken en hebben zij een uitgesproken voorliefde voor cross-over waarbij ze film en dans in hun werk integreren.

Top

Greet Gils (Turnhout) studeerde aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Gent bij André Messens, Hans Mannes en Dirk Vermeulen wat resulteerde in eerste prijzen cello en kamermuziek met onderscheiding. Greet Gils was achtereenvolgens werkzaam in de Antwerpse Philharmonie, Het Nationaal Orkest van België en het Victoria Symphony Orchestra in Canada.

Hierna vervoegde zij het Orkest van de Vlaamse Opera, waar zij tot op heden speelt. Naast de orkestpraktijk gaat haar aandacht vooral uit naar kamermuziek. Als lid van tal van kamerorkesten en kamermuziekensembles heeft zij een uitgebreid repertoire opgebouwd. Zij is vast verbonden aan het 'Argandi' pianotrio, een functie die haar toelaat haar affiniteiten in dit domein te koesteren.

Top

Muriel Bialek (Charleroi) werd in 1984 laureaat van de muziekwedstrijd 'Pro Civitate' en behaalde een "Premier Prix". Haar studies bij F. Springuel en E. Baert rondde zij in 1987 af met eerste prijzen cello en kamermuziek.

Muriel Bialek nam deel aan masterclasses bij o.a.
A. Navarra, L. Claret en B. Greenhouse. In 1988 werd zij in Essen (BRD) toegelaten tot de "Folkwang Hochschule" bij Chr. Richter. Zij behaalde de 'Künstlerische Abschlussprüfung' met onderscheiding in 1991.

Muriel Bialek is zeer actief op het gebied van de kamermuziek en is o.a. lid van het trio 'Arcade' en de klezmergroep 'Zimro'. Zij was jarenlang assistente in de klas van France Springuel aan het Koninklijk Conservatorium te Gent.

Sinds 1992 is ze lid van het orkest van de Vlaamse Opera.

Top

Christoph Gerlach (Düsseldorf) begon zijn muzikale opleiding met piano aan het Robert-Schumann-Konservatorium te Düsseldorf bij Prof. B. Rhoderburg.

In 1971 begon hij aan de cellostudie bij o.a. B.Maxelon en J.Wolf. Kort nadien behaalde hij een eerste prijs in de wedstrijd “Jugend Musiziert“ en werd lid van het Bundesjugendorchester. In de periode 1979-1982 was hij cello-solo in het Orchester St. Andreas (Düsseldorf). Met dit orkest ondernam hij concertreizen naar Frankrijk, Italië en Spanje.

Van 1984 tot 1989 studeerde hij aan de „Folkwang-Hochschule“ in Essen bij Prof. M. Dorner. Christoph Gerlach is sinds 1989 cellist in het orkest van de Vlaamse Opera.

Van 1995 tot 1998 studeerde hij clavecimbel, continuo en historische uitvoeringspraktijk aan de Musikhochschüle Köln/Aachen bij R.Trimborn. Hij treedt regelmatig op als solist en continuospeler met verschillende barokensembles in binnen- en buitenland.

Top

Thomas Frühauf (Frankfurt) studeerde in Essen aan de "Folkwang Hochschule für Musik" bij Chr. Richter, waar hij in 1993 de 'Künstlerische Abschlussprüfung' met onderscheiding behaalde.
Hij volgde meestercursussen kamermuziek en cello bij Yo Yo Ma, Siegfried Palm, Mirel Jankovitch, W.Boetcher, Klaus Stoll en bij de leden van het Brandis en LaSalle Kwartet.

Hij was jarenlang lid van de "Junge Deutsche Philharmonie", gaf talrijke concerten als solist met o.a. de celloconcerten van Vivaldi, Haydn, Lalo en Stamitz en creëerde een aantal aan hem opgedragen werken.

Naast zijn engagement als lid lid van het "Emanon" ensemble is Thomas tevens cello-solo in het kamerorkest 'Nuove Musice' en cellist van het gelijknamig strijkkwartet.

Thomas Frühauf is sinds februari 1993 lid van het Orkest van de Vlaamse Opera.

Top

Jan Van Passen (Merksem) ontving zijn eerste cello-onderricht van zijn vader Louis Van Passen, cellist en medestichter van "de Filharmonie" - het huidige Koninklijke Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Na zijn cellostudies bij André Messens en Hugo Van de Velde aan het KVMC te Antwerpen vervolmaakte hij zich bij de cellisten Edmond Carlier en Roel Dieltiens.

Hij verleende zijn medewerking aan het Nieuw Belgisch Kamerorkest, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, het Vlaams Radio Orkest, het Koninlijke Filharmonisch Orkest van Vlaanderen,
I Fiamminghi en de Beethovenacademie.

Als solocellist van het "Caravelli et son Grand Orchestre" stelt hij zijn métier ten dienste van het 'lichtere' genre. Met het kamermuziekensemble "Yatou" treedt hij op in concerten met wisselende bezetting van solo tot octet.

Concertreizen met voornoemde orkesten en ensembles brachten hem in tal van Europese landen,
de V.S., de voormalige Sovjetunie en Japan. Gedurende 12 jaar was hij leraar cello aan de academies van Ekeren, Hamme, Schoten en Merksem. Van bij de oprichting in 1989 maakt hij deel uit van het orkest van de Vlaamse Opera. Daarvoor was hij al verbonden aan het orkest van de Koninklijke Vlaamse Opera (K.V.O.) en de latere Opera Voor Vlaanderen (O.V.V.). Top

06|05|2004 || download